2014. nov 16.

David Carlyle: Skyland - Szigetek a szélben

írta: Szeretünk olvasni
David Carlyle: Skyland - Szigetek a szélben

Ajánlóink során igyekszünk mindenféle stílust és műfajt megmutatni az olvasóknak. Legyen akár szépirodalom, krimi, romantikus regény, vagy akár sci-fi, fantasy. Ahány ember, annyi könyv, annyi kedvenc létezik.

Ezúttal egy ifjúsági sci-fi regényt ajánlunk, amit a felnőttek is bátran a kezükbe vehetnek.

David Carlyle: Skyland - Szigetek a szélben

skyland_szigetek a szelben.JPG

Földbolygó 2078 tavasza.  Fiatal orvos, Lily Carlyle egy szigorúan titkos projekten dolgozik a több ezer méter mélyen a föld felszíne alatt. Valami nincs rendben. Embereket, állatokat, növényeket érintő genetikai mutációk, természeti katasztrófák. Az egész bolygó megbolondult.

Skyland. Messidor 2251, New Forest. Két férfi, José, és az ő tizenéves fia Laurence, az erdő mélyén igyekeznek versenyezni az idővel, hogy megleljék a legértékesebb dolgot, ami a víz. Hiszen Skyland víz bázisai lassan kimerülnek, tavak, folyók és óceánok már rég nem léteznek.

Skyland. Prairial 2251, New Oxford. A tizenhat éves Valerie, a Seijin kaszt tagja. Azé a kaszté, amely összetartja a jelenlegi létezést. Hatalmas szakadék van közte és az ősi emberi faj között. Ám hamarosan, nem is sejti, de összefonódik a sorsa Laurence-el. Hamarosan a titokra is fény derül.

A jelenleg három kötetes sorozat egy elképzelhetetlennek tűnő világot, katasztrófát tár az olvasók elé. Mindennapos harc a túlélésért, küzdelmek sora. Mindez megfűszerezve egy kis romantikával, ami a két fiatal között szövődik. Mi mégis azon kezdtünk el gondolkozni, mi van, ha egyszer minden sora a történetnek valósággá válik? Mi van, ha most, ahogy kihasználjuk a Földet, egyszer csak visszaadja nekünk és fellázad?

Kicsit mintha Orwell, vagy Philip K. Dick stílusa is felbukkanna az olvasás során. Sok félbemaradt dolog, sok kérdés maradhat a kötet befejezése után. Lett volna még mit kidolgozni, kifejteni. De talán pont a második kötetre marad minden. Mert a történet úgy ér véget, erős a kíváncsiság, hogy a folytatás után nyúljunk. Nem zártuk azt le. Marad a kötet végén található képek, illusztrációk átnézése, és gondolkozhatunk a folytatáson.

A sorozat következő köteteinek címe:

2. A Storm Ship

3. A Water War

A könyv trailere:

Cartaphilus Könyvkiadó, 2014

Szólj hozzá

scifi fantasy ifjúsági cartaphilus