2014. sze 03.

Megjelent! A férfi, aki elfelejtette a feleségét

írta: Szeretünk olvasni
Megjelent! A férfi, aki elfelejtette a feleségét

736454F.gif

A férfiak gyakran megfeledkeznek a bevásárlásról. Meg a házassági évfordulójukról. Mindez nem újság. Az is előfordul, hogy elfelejtenek elmenni a gyerekért az óvodába. Az azonban korántsem hétköznapi fordulat, hogy valaki teljesen elfelejti a feleségét.

E regény főhősével pontosan ez történik: egy esős őszi délután a londoni metrón Vaughan egyszer csak rájön: fogalma sincs, merre tart és mi okból, sőt azt sem tudja, ki is ő, hogy hívják, mivel foglalkozik és hol lakik. Nincs egyszerű dolga, amikor nekilát mindezt kideríteni: először lerázzák, másodszor hülyének nézik, végül a kórházban, ahol szóba állnak vele, természetesen az adataira kíváncsiak...
Nagy sokára előkerül egy barátja, aki segít felidézni egy-egy emlékfoszlányt, és kis időre befogadja amnéziás hősünket. Ő hazafelé egy gyönyörű, vörös hajú nőt pillant meg az utcán, akiről megtudja, hogy a felesége. Csak sajnos épp válófélben vannak...

A neves angol humorista abszurd helyzetre építő romantikus regénye üdítően szórakoztató történet arról, hogy a szerelem mindig megérdemel egy második esélyt.

John OFarrell karrierje egy életre összefonódott a nevetőráncokkal. Tanulmányai után tehetségkutató versenyt nyert, majd stand-uposnak állt. Rajongóinak az arcára fagyott a mosoly, amikor a kilencvenes években politikai memoárok és szatirikus cikkek írására vetemedett. Ezután regényíróként és politikusként mutatkozott be. Aki azt hiszi, hogy itt vége a komédiának, az téved. OFarrell egy időben vicceket írt Tony Blair és Gordon Brown miniszterelnökök számára. S vajon mit tartogat számára a jövő? Újabb nevetőráncokat mások vígjátékai, no meg gondterhelt homlokráncolást a sajátjai láttán mondja magáról.

 Cartaphilus Könyvkiadó, 2014.

Rendeld meg kedvezménnyel itt! 

Szólj hozzá

romantikus humoros cartaphilus