2014. nov 01.

Farkas Tiborc: Vadidegen

írta: Szeretünk olvasni
Farkas Tiborc: Vadidegen

Szeretjük a magyar regényeket. Azokat, melyek különleges hangvételt képviselnek. Most egy kortárs regényt ajánlunk az olvasóknak.

Farkas Tiborc: Vadidegen

139427246.jpg

Tom, a külvárosi krematórium igazgatója látszólag nyugalmas életet él. Mégis pánikrohamok gyötrik, a barátnőjét és a családját egyre nehezebben viseli el, álmaiban pusztító faji háborúk és a civilizált Nyugat alkonyának rémképei kísértik. Amikor pedig gyanút fog, hogy a hullaházból elszállított emberi szervek körül nem stimmel valami, olyan eseménysor veszi kezdetét, hogy örülhet, ha ő maga nem kerül végül a boncasztalra…

Farkas Tiborc regénye szédítő utazás egy nem is olyan távoli jövőbe. Egy városba, ahol mindenki jött valahonnan, de ahol otthonra senki sem talál. Megrendítő összeomlás-történet, mély értelmű krimi és utópisztikus látomás.

A nyugalom megzavarására alkalmas regény. Olvashatjuk a borítón. És valóban így van. A kérdés csak az, kit hogyan tud megzavarni? Olvasás közben megzavarodhatunk, elveszhetünk. Félhetünk és megborzonghatunk. Vajon milyen ez a világ? Vajon ott élni benne milyen lehet? Megannyi kérdést tehetünk fel. Kérdéseket a magányról, párkapcsolatokról és az életről. Itt minden olyan más, de mégse tudjuk kijelenteni, hogy száz százalékosan fantázia lenne. Kettőség a szereplők, a mondatok, a történet iránt. Könnyen elfogynak a szavak. Erről nem írni kell, hanem bele kell olvasni és az alapján eldönteni merre tovább.

A szerzőről:
Farkas Tiborc 1973-ban született Kecskeméten. Budapesten, az ELTE bölcsészkarán végzett. Drámáit, melyek számos díjat nyertek, Debrecenben(A levélbomba, 2003) és Szegeden (Zongorunga, a dzsungelcirkusz, 2004) játszották. Számos folyóirat közölte írásait. Első regénye, a Pártmobil 2008-ban jelent meg a József Attila Kör gondozásában.

Libri Könyvkiadó, 2014

Szólj hozzá

magyar kortárs szépirodalom Libri Könyvkiadó