2014. okt 06.

Cynthia Ellingsen: Hab a tortán

írta: Szeretünk olvasni
Cynthia Ellingsen: Hab a tortán

Itt repül a menyasszonyi csokor!
 
Cynthia Ellingsen Hab a tortán c. kötetét nem teljesen önzetlenül ajándékoztam legjobb barátnőmnek. Reméltem, hogy kölcsönadja majd, miután elolvasta… Előre eltervezett módon le is csaptam rá, amikor szeptemberben meglátogattam őt Észak-Olaszországban.

HabATortan-B1-250x400_1.jpg

Chloe, Kristine és June kalandjai egy izgalmas, eseménydús világba repítettek. Igazi női regény. Az írónő szarkasztikus humora, gondolkodásmódja és a több szálon futó lineáris cselekményvezetés együttesen teszik feledhetetlen élménnyé a regény olvasását.
Nem számít, hogy 20, 40, vagy 60 éves vagy, a történet minden korosztálynak tartogat meglepetéseket. Egy esküvőbe csöppenünk, ahol váratlanul 3 nő egyszerre kapja el a menyasszonyi csokrot. Na, de akkor ki lesz a következő ara?

22 évesen legkönnyebben Chloeval tudok azonosulni. Az élete folyamatos rohanás, dolgozik, tanul és emellett még azt is ki kell találnia, hogy milyen társat képzel el magának. Egy randi a sármos egyetemi pszichológiatanárral alapjaiban rengeti meg legjobb barátjával, a nőcsábász Bennel való kapcsolatát. Mindeközben Chloe édesanyja, Kristine éppen azon fáradozik, hogy megmentse ellaposodott házasságát. Tegyük fel, hogy megtalálod az Igazit, együtt felneveltek egy gyermeket, de az évek alatt olyan távolra sodródtok egymástól, hogy házastársak helyett már leginkább csak lakótársak vagytok. Vajon meg lehet menteni egy ilyen házasságot? Mi történik, ha ráadásképp színre lép egy megértő, nem mellesleg ultradögös munkatárs, aki önként és dalolva megadná, amire Kristine vágyik? Ezt már a cserfes nagyi, June sem hagyhatja szó nélkül! Özvegyként kötelességének tekinti, hogy egyengesse családtagjai életútját. Szabadidejét kertjében tölti, azon fáradozva, hogy az övéi legyenek a környék legszebb virágai. Erős a konkurencia, emiatt June képes tűzharcot vívni a szomszédban élő nyugdíjas Charleyval. A szálak még jobban összekuszálódnak, amikor a nagymama korosodó, magányos barátnői szemet vetnek a férfira.

A regény könnyed stílusa, a főszereplők életének fordulatai pillanatok alatt magával ragadják az olvasót. Csak ajánlani tudom, mert szórakoztat, kikapcsol, reményt ad és átmelegíti az ember lelkét.

Nagy Kata ajánlója

Szólj hozzá

humoros szórakoztató irodalom Erawan erawan kiadó