2011. aug 03.

Könyvajánló: Frei Tamás - A Megmentő

írta: Szeretünk olvasni
Könyvajánló: Frei Tamás - A Megmentő

Frei Tamás - A Megmentő

A  Megmentő című könyv Frei Tamás újságíró tollából született. Komoly, erős, magvas a történet. Emberi sorsok, emberi történetek bontakoznak ki, amelyek kontinenseket ívelnek át és a közelmúlt aktuális politikai eseményei is a történet részét képezik. "Fiktív" történetbe ágyazva, "fiktív"szereplőkkel. A történet félelmetes. Politikai konspirációkat leleplező, tényfeltáró, szinte oknyomozó pontosságú a sztori. Többek között az oligarchák, újgazdagok mértéket nem ismerő világa kerül bemutatásra. Ki lehet következtetni a politikusok személyét és a korszak is az elmúlt évek, a rendszerváltás (gengszterváltás) utáni időszak. Nem félsz? - kérdeztem gondolatban a szerzőt... mert én félek. Néha égnek állt a hajam, vagy a bicska nyílt ki a zsebemben.
Gyenge embereknek nem ajánlom, de a regényfolyamban megjelent a szerelmi szál is, ekkor már lágyult a vonal. A főszereplő, a titokzatos férfi – André - életében megjelenik a szerelem, újra rásüt a nap, rájön, hogy újra élhet és szerethet. És természetesen komoly része van abban, hogy Magyarország megmenekül és a viszonzott szerelem is rátalál a végére. Minden jóra fordul.
Kérdésem a szerzőtől, hogy tényleg nem őrzik a zsanai gázmezőt? Azok az emberek, akik éveken át figyelemmel kísérték a szerzőt, műsorait, könyveit, azoknak néhány sztori ismerős lehet a történetből (Dosszié című műsor). Például megjelenik Tanzánia, ahol fóliasátrak alatt rózsát termesztenek a sivatagban és az ott dolgozó feketék ebből élnek. Bár nem tudják, hogy nekünk, fehéreknek ez mire is jó. Vagy a francia idegenlégió világának bemutatása, hisz a főszereplő André is szolgált ott. Vagy a gyémántok, amit a Hollywood kulisszatitkait feltáró műsorban is láthattunk, hogy a sztárok csak kölcsönkapják az ékszert és biztonsági emberek vigyázzák a sztáron levő ékességet. Külön volt egy, a véres gyémántokról szóló műsor.
Nekem nagyon tetszett ez a könyv. Érdekes és nem mindennapi történet. Aki ismeri és szereti a szerzőt, stílusát, riportjait, annak ez a könyv be fog jönni. Én várom a folytatást. Jó szórakozást!

A könyv megvásárolható: Bookline

A könyvajánlót köszönjük Lovasné Papp Mónikának!

Szólj hozzá

könyv könyvajánló ulpius bookline