2011. jún 06.

Könyvajánló - Steiner Kristóf: Gumimatrac a Gangeszen

írta: Szeretünk olvasni
Könyvajánló - Steiner Kristóf: Gumimatrac a Gangeszen

Talán mondhatom azt, hogy soha egyetlen könyv nem váltott ki belőlem ennyire vegyes érzelmeket. Meg volt azon sztereotípiám ami szerint Kristófot én elkönyveltem, úgy ahogy a többi ember ugyanígy megtette. Ezért kicsit távolodtam az elolvasástól.

Végül mégis a könyv elolvasása mellett döntöttem, esélyt adva annak a lehetőségnek, hogy olyat tudok meg, ami megváltoztathatja a kialakult képet. Mondanom sem kell, megváltozott. A könyv első felében megismerhetjük a családi hátteret, a dolgok előzményeit. Bepillantást nyerhetünk egy olyan családi képbe, amely nem sok mindenkinek adatik meg. Fiatalon ilyen szülőkkel élni nem lehet egyszerű, gondolnánk. De így legalább saját maga tapasztalta meg a dolgokat, legyen az barát, kapcsolatok, vallás.

A történet második felében a kapcsolatok kerülnek előtérbe. Baráti, szerelmi és hát természetesen a rövidebb kapcsolatok. Összességében annyit mondhatok, hogy a könyv kellemes csalódás volt nekem. Egy életrajzi könyv, melyben sok olyan dolgot megtudhatunk, ami csak előnyünkre válhat. Történet a kitartásról, bátorságról és a szeretetről. S megtanított, megerősített abban is hogy nem kell mindent elhinnünk amit látunk. Tapasztaljuk meg a dolgokat. Személy szerint legközelebb is olvasnék tőle egy könyvet, mondjuk a kabbalával kapcsolatban. Addig is az egyik igaz kabbalatanítás:

”Ha valamire nagyon vágyunk, úgy vonzhatjuk be legjobb módon, hogy bebizonyítjuk: akkor is értékeljük, ha máshoz tartozik. Ha gyermeket szeretnél, gondoskodj más gyermekéről. Ha otthont, segíts másnak házat találni. Ha megszabadulnál a fájdalomtól, gyógyíts meg valakit.”

A könyvajánlót Berta Péter küldte.

A könyv megvásárolható az alábbi helyeken: Bookline, Libri, Alexandra.

Szólj hozzá

könyv libri könyvajánló alexandra jaffa bookline