2015. jún 22.

Írd fel a listára! Könyv a nyaraláshoz, nőknek

írta: Szeretünk olvasni
Írd fel a listára! Könyv a nyaraláshoz, nőknek

Amióta bejelentették az Ulpius-ház Kiadó csődjét, némileg hiányérzetünk van. Nincsenek azok a kimondott könnyed, szórakoztató regények, amit a női olvasók magukkal visznek a strandra. Itt nem az erotikus könyvsorozatokra gondolunk. (Bár nyilvánvaló, a félbe maradt sorozatok is hiánycikknek számítanak.)  Bejegyzésünk sokkal inkább Marian Keyes, Katie Fford, Milly Johnson, M.C.Beaton könyveinek hiányáról szól. Az ő nevük egyenlő volt a humoros, nyári kötelező olvasmányokkal.

Beaton esetén legalább annyi szerencsénk van, biztosan tudjuk, folytatódni fog az Erawan Könyvkiadó gondozásában. Agatha Raisin nyáron, Hamish Macbeth nyár vége fele érkezik. Csak győzzük kivárni! Próbáltuk megnézni, a kiadó honlapján, van –e valami konkrétum, de azt nem találtunk. Viszont egy sorozat felkeltette érdeklődésünket.

Először, Liliana Hart, Go-go girl nyomoz, majd a Go-go girl és a lopott ékkő című könyvet olvastuk el.

b1305824_1.JPGGo-go girl nyomoz

Addison Holmes élete romokban hever. Szerelme az oltár előtt úgy dönt, mégsem mondja ki a boldogító igent, a balul sikerült esküvő számlái pedig kifizetetlenül hevernek állandóan beázó lakásában. Mit tesz egy elhivatott tanárnő, ha komoly pénzzavarba kerül? Talán különórákat vállal? Esetleg kölcsönkér a szüleitől? Egy józan gondolkodású lány bizonyára ezt tenné, Addison azonban nagyobb haszonnal kecsegtető, de annál is több kockázattal járó mellékállást vállal, és elszegődik sztriptíztáncosnőnek. A lány, aki mágnesként vonzza a bajt, rövid úton egy gyilkossági ügybe keveredik, így jobb híján felcsap magándetektívnek. Még szerencse, hogy segítséget kap egy hihetetlenül szexi, de elviselhetetlenül szemtelen rendőrnyomozótól, akinek élete titkokat rejt…

b1388369.JPGGo-go girl és a lopott ékkő

A nevem Addison Holmes, és a morális vészhelyzetek nem ismeretlenek számomra. A holttestek sem. És most éppen nem élvezetből kapkodom a levegőt, hanem valóban oxigénhez akarok jutni. Az a baj, hogy jelen pillanatban túl sok pasi van az életemben. Ha nem így lenne, biztos tudnám, mit csináljak. 

Addison Holmes tehát visszatér! Szerencsére végleg letett a sztriptíztáncosnői karrierről, noha a tanári állását is elveszítette. A legújabb ötlete: hivatásos magándetektív lesz. Persze ehhez a szexi zsarunak, Nicknek – akivel egyszerre imádják és ölik egymást – is lesz egy-két szava. De amikor egy FBI-ügynök feltűnik a színen, változik a helyzet, Addison valóban kipróbálhatja magát magándetektívként. Kalandos nyomozásba csöppen, orosz gyémántok útját próbálják felgöngyölíteni, gyűlnek a hullák, a legveszélyesebb feladatot pedig Addisonnak szánják. A döntés nehéz, főként, hogy nemcsak Nick, hanem az FBI-os nyomozó is rendkívül jóképű…

Szerintünk

Ha meg akarunk feledkezni a hétköznapokról, és szeretnénk egy jót nevetni, akkor ez a sorozat tökéletes lesz! Könnyed és szórakoztató. A főszereplő igazán közel kerülhet hozzánk. Sok esetben mintha magunkat látnánk benne. Egy erős nő, aki olyakor mindenféle kalamajkába keveredik. Hogy hogyan kerül ki belőle? Na, az csak az igazán vicces!

Ha most keresgélünk könyveket a nyaraláshoz, akkor a Go-go girl sorozatot mindenképpen írjuk fel a listára.

Rendeld meg kiemelt kedvezménnyel a kiadó webshopjából!

Szólj hozzá