2015. jan 17.

Ujfalusi Márta: Varázsigék szeretettel

írta: Szeretünk olvasni
Ujfalusi Márta: Varázsigék szeretettel


10420071_840975135962116_7263599118746992365_n.jpgMég karácsony előtti adósságomat törlesztem azzal, hogy néhány jó szót szólok Ujfalusi Márta látó, spirituális gyógyító első könyvéről, mely a manapság sokak által tévesen, de kedvvel alkalmazott ősrégi tudáshalmaznak, az ezotériának kínálja egy igen értékes és izgalmas szeletét értő módon olvasója elé tárni.

Ahogy a szerző is fogalmaz a zárszóban: „Az ezotériától van aki fél, van aki megmosolyogja, egyben azonban biztos vagyok: titokban vagy nyíltan mindenkit érdekel.” és néhány sorral följebb: „… amelynek megbecsült helye, szerepe van az emberek életében, sőt gazdagabbá, érdeklődőbbé és nyitottabbá is válnak általa.”.

10923399_840219086037721_7275082666842014973_n.jpgA hiánypótló könyv nem egyszeri olvasásra íródott, a hozzá mellékelt 48 lapos, egyedi kártyacsomagnak, Márta saját „tarotjának” köszönhetően, melyre a hármas tagolású szövegek is ráépülnek, minden élethelyzetben lehetővé teszi, hogy újra kézbe fogjuk. A 48 lapos, vetőkártyaként is alkalmazható kártyacsomag érzelmi-szellemi-tudati- és lelki síkokon mutatja meg az emberi kapcsolatokat. Segédeszközként használhatjuk bármilyen kérdéssel kapcsolatban, legyen szó szerelemről, hűségről, búcsúról, bizalomról biztosan olyan válaszokat kapunk, melyek kortól és nemtől függetlenül is segítenek az önismeret, szellemi-lelki tudatosságunk fejlesztésében, látásmódunk szélesítésében.

48 gyógyító varázsigeként ható bibliai idézet, 48 vers és egy-egy a Bibliával élénk párbeszédet folytató, irodalmi magasságú szöveg teszi ki a karcsú épp 100 oldalasra ívelt kötetet, olyan tömörséggel és éleslátással fogalmazva, mely csak az igazán nagyok és bölcsek sajátja. Különösen szép és Márai Füveskönyvével mutat rokonságot például a kapcsolatról íródott fejezet, melynek értelmezési horizontját épp a Biblia Énekek énekéből vett pársoros varázsigéje segít még inkább kiszélesíteni.

10920903_840219166037713_7460675920360863117_n.jpg

Minden soron, minden kártyán érződik az a fajta segíteni akarás és szeretet, amivel Ujfalusi Márta az emberek felé fordul és ez alól saját családja sem képezhet kivételt. Épp ezért a kártyalapokon ők és a szerző, egy darabka színes-szagos gyerekkor is megelevenedik. A szerelmes férfi Márta szintén sokoldalú édesapját ábrázolja, és valóban elég csak ránézni, a tekintetében minden ott van.

És ha már a szerelemnél tartunk, ahogy a szerző írja: „A szerelem mindig beteljesült érzés, akkor is, ha nem teljesen kölcsönös azzal a valakivel aki iránt érezzük. Önmagában is tud létezni és maga a szerelem szereti viszont azt, akiben létrejött.”. De hasonló, friss gondolatokkal telített definíciókat kaphatunk reményről, félelemről, házasságról, vagy éppen magáról a társ fogalmáról.

Akár vallásosak vagyunk, akár nem, biztos, hogy lelkünk mélyén nem idegen tőlünk ez a magasabb rendű, emelkedettebb értékrendszer, amit a könyv képvisel. Nem is szemmel, sokkal inkább szívvel kellene olvasni és újraolvasni minden sorát, valahányszor újraélni azt az életörömöt, mely átsüt a szerző minden során-gondolatán.

A könyv szerzői magánkiadásban jelent meg, kereskedelmi forgalomban nem kapható, megrendelni az alábbi oldalon lehet: http://www.leleklato.eoldal.hu/cikkek/martabolt---konyvrendeles.html

Dióhéjban a szerzőről: Ujfalusi Márta lelki terapeutaként élesben is hosszú ideje gyakorolja a segítségnyújtást. Számos cikke jelent meg az interneten mindenféle neves és nívós szakmai portálokon és a nyomtatott sajtóban egyaránt, előadásokat tart. Első könyve egy régóta dédelgetett álom kezdete és sorra érkezik majd a többi hamarosan más témákban is!

Murányi Zita

Szólj hozzá