2015. jan 08.

Anne Frank - Képregény

írta: Szeretünk olvasni
Anne Frank  - Képregény

Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, nincs, vagy nagyon kevés embert tudnánk mutatni, aki nem hallott még Anne Frank naplójáról. De biztos, ami biztos, következő ajánlónk róla fog szólni.

tn6_b1274919.JPG

Anne Frank, zsidó származású német lány, aki tizenharmadik születésnapjára kap egy naplót, amire már régóta vágyott. Éveken keresztül írta le gondolatait a családról, barátokról, gondolatokról, életről. Sajnos tudjuk azt is, az élete nagyon hamar, és igen tragikusan ért véget.

Sid Jacobson és Ernie Colón nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy az amszterdami Anne Frank-múzeum támogatásával elkészítse Anne Frank életének első hivatalos és minden részletre kiterjedő képregényfeldolgozását. A végeredmény Anne életének és korának kimerítő krónikája, a napló alapján megelevenedő háborús mindennapok és a történelmi háttér alapos áttekintése.

Tehát nem magára a naplóra kell számítani, hanem annak elkészüléséről, valamint Anne életéről olvashatunk. Mindezt olyan formában, ami talán kevésbé megszokott itthon. A képregényeknek viszonylag nem olyan magas az olvasótábora, mint mondjuk a regényeknek. De ez esetben talán kivétel lehet. Az Ulpius-ház kiadó gondozásában megjelent napló a hagyományos könyvek kedvelőinek is ajánljuk. Egy színes, érdekes olvasmány. Különleges kiegészítő kötete lehet a naplónak.

És lenne egy ötletünk is. A kötetet ajánlanánk oktatási segédanyagként. Biztosak vagyunk benne a fiatalok  is kíváncsisággal olvasnák el, felkeltve az érdeklődést a történelem iránt.

Nézzünk pár minta oldalt:

af_1.jpgaf_2.jpgaf_3.jpg

Ulpius-ház, 2014

Szólj hozzá

történelem életrajz ulpius