2014. dec 30.

Vass Virág: Sohanő

írta: Szeretünk olvasni
Vass Virág: Sohanő

Vass Virág élete már fiatal kora óta az írás körül forog. Kezdetben tolmácsként dolgozott, majd jöttek, riportok. 1991-ben a Külkereskedelmi Főiskola hallgatójaként pályázatot nyert riportjával, mely a magyar változásokat a nemzetközi sajtó szemszögéből mutatta be. Ezt követően kapott állásajánlatot a Magyar Nemzettől, a Magyar Narancstól és a Nők Lapjától. Utóbbinak huszonöt évesen főszerkesztője lett. 2001-ben indította el az Elle magazin magyar változatát. Első könyve 2009-ben jelent meg.

Sohanő

ZSÓFI a harmincésatöbbi éves cégvezető krónikus álmatlanságban szenved. Pedig legalább éjszakánként szívesen elszökne abból a világból, ahol a határidők, ovulációs naptárak, lépés- és kalóriaszámlálók diktálják a tempót. Egyre többet veszekszik Zsomborral, és bár minden orvos biztatja, csak nem jön a baba.

1138393_5.jpg

Az alvásterapeutája szerint vissza kellene találnia saját belső ritmusához. Ez nem is olyan egyszerű egy csőd szélén álló cégnél, ahol lehetetlen határidőket kell betartatni és kollégákat elbocsátani.

 RÓZA, alias Mrs. LIPSTICK, a jó humorú, titokzatos újságíró nem annyira írói, inkább életstílusával arat sikereket a 20-as évek Amerikájában. Iszik, dohányzik, és esténként sokáig kimarad. Megdolgozik a pénzéért, és nem szabadkozik az élete miatt. Fekete bubifrizurájával, porcelánbőrével, sötétre rúzsozott ajkával ő lehetne a dzsesszkorszak reklámarca.

Most hunyjuk le a szemünket. Mikor újra kinyitjuk, egy olyan világban találjuk magunkat, ahol nincsenek okostelefonok, lombikprogramok és céges tréningek. Senki sem hallott még Mark Zuckerbergről és Angelina Jolie-ról. 1929 decemberét írjuk. Miközben mindketten vissza akarnak találni a szerelmükhöz, Zsófi és Mrs. Lipstick, New York legmodernebb asszonya farkasszemet néz

Szerintünk

Remekül sikerült az írónő ezen könyve. Rendkívül olvasmányos, meglepő fordulatokkal teli. Kezdetben megijedhetünk a terjedelmén, de hamar elmerülünk a sorok között. Vass Virág képes úgy írni, hogy nagyon sok cselekmény, élethelyzet  tovább gondolására sarkalja az olvasót. Mi lett volna ha, és hasonló gondolatokat ébreszt.

Ajánljuk a női olvasóknak, fiatal lányoknak elsősorban. Továbbá azoknak, akik szeretik az időutazást, a más korban játszódó történeteket.

Kedvenc gondolatunk:

Ha valaki folyton azon töpreng, mi lesz holnap, az csak egyet jelent: most nem jó neki.

Ulpius-ház, 2014

Szólj hozzá

magyar női romantikus ulpius vass virág