2014. dec 07.

Décsy Eszter: Hello miszter, áj láv jú!

írta: Szeretünk olvasni
Décsy Eszter: Hello miszter, áj láv jú!

Nagy döntéseket hozni mindig is nehéz. Főleg akkor, ha mondjuk ez egy utazás, egy távoli világba. Ha nem is vagyunk elég bátrak, akkor olvassunk olyan könyveket, amik bizonyos szinten erről szólnak. Mint például,  

Décsy Eszter: Hello miszter, áj láv ! 

tn6_b1283676.JPG

Első önálló kötetében a szerző az indonéz kormánytól kapott művészeti ösztöndíja alatt szerzett élményeiről számol be. Ébresztették majmok a tengerparton, utazott több száz kilométert egy rakomány takarmánybanán tetején, gyűjtötte a helyi legendákat, ismerkedett varázslókkal, ismert meg úgy egy világot, ahogy könyvekből soha nem tudta volna. Ezeket a kalandokat, élményeket olvashatja most kötetbe rendezve az olvasó. Kezdődjön hát az utazás! 

Szól a fülszöveg a könyv hátulján. Ez alapján is már érdeklődéssel fordultunk felé. Egy fiatal lány lenyűgöző beszámolója Indonéziáról. Ismert helyek, szokások, különleges történetek. Élmény volt eljutni egy másik világba. Ha nem is teljes valójában, de némiképpen átélhettük az olvasottakat.  

Nyelvezete nagyon könnyed, szórakozva merülhetünk bele. Sokan boldogok lennénk egy hasonló lehetőség kapcsán. És hordoz egy üzenetet is a könyv. Merjünk álmodni és igenis tegyünk lépéseket azok megvalósítása érdekében. A fiatalok számára ezért is lehet egy hasznos olvasmány.

Décsy Eszter: Hello miszter, áj láv ! - Ab Ovo, 2014

Szólj hozzá

utazás ab ovo