2014. dec 04.

A Hét Királyság lovagja

írta: Szeretünk olvasni
A Hét Királyság lovagja

Bizonyára mindannyian tudunk mondani olyan írót, akik már régóta elérhető az olvasók számára, de neve még nem terjedt el különösebben. Most következő írónak is kellett pár év az áttöréshez.

George R.R. Martin neve napjainkban eléggé ismert. Tűz és jég dala elnevezésű sorozata az elmúlt egy-két évben majdnem minden sikerlistán szerepelt már. Majdnem minden ember hallotta nevét, köszönhetően annak is, hogy a HBO sorozatot készített művéből.

Pedig nem új keletű a téma. Az első könyve, a Trónok harca hazánkban 2003-ban jelent meg először. Akkor is voltak a szerzőnek követői, de még nem követte akkora figyelem, mint most. Az igazi durranás a már említett tv sorozat után, 2011-ben következett. Megnövekedett a kereslet a könyvei iránt. Vele együtt megjelentek a különböző kiegészítők, mint kártyák, társasjátékok és további szerepjátékok. És nem volt megállás. Napjainkban is folytatódik rajongás a könyvei, írásai után.

És bizony még sokáig tartani is fog, hiszen készülőben a hatodik kötet, terv van a hetedikre. De arra bizony még nagyon sokat kell várni.

A rajongók viszont ne csüggedjenek, hiszen az Alexandra Kiadó egy újabb, korábbi kötetet adott ki.

A Hét Királyság lovagja

a_het_kiralysag_lovagja.JPG

Minden, ami kimaradt, amit nem tudtunk, vagy éppen érdekelt minket. Igen. Ez a kötet nagyon sok újdonságot tartalmazhat. Ármány, kaland és izgalom. Megismerhetünk néhány őst a későbbi sorozatból. Mindezt ugyanazzal a lendülettel.

Szerintünk a kötet nem hiányozhat a sorozat kedvelőinek polcáról. Kötelező darab, kötelező olvasmány a Trónok harca kedvelőinek.

Fülszöveg:

A Királyvár nyomornegyedében malacokat hajkurászó Dunk élete először akkor vett váratlan fordulatot, amikor egy kóbor lovag maga mellé vette fegyverhordozónak. Tíz évvel később az újdonsült lovag élete újabb fordulatot vesz, amikor első lovagi tornáján a Targaryen-ház tagjaival vívhat. Ám aki sárkányokkal táncol, könnyen megégetheti magát...

George R. R. Martin A tűz és jég dalával párhuzamosan írt kisregényei Westeros múltjába visznek el minket, amikor még a sárkánykirályok uralják a Hét Királyságot, ám hatalmukat belviszályok és trónkövetelők fenyegetik - veszélyes és izgalmas idők egy kóbor lovag és fegyverhordozója számára. A Hét Királyság lovagja kötelező olvasmány A tűz és jég dala regények rajongói számára, és ideális ízelítő azoknak, akik eddig csak a tévésorozatból ismerték Westeros lenyűgöző világát.

George R.R. Martin: A Hét Királyság lovagja - Alexandra Kiadó, 2014

Szólj hozzá

történelem fantasy alexandra