2014. sze 22.

A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

írta: Szeretünk olvasni
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Halálos hallgatás. Ez a címe az Alexandra Kiadó egyik, napokban megjelent újdonságának. Csábos női szem néz ránk a borítóról, alul pedig az ajánló: „Jobb, mint Gillian Flynn Holtodiglanja”. Nézzük, mit tudhatunk a könyvről.

A könyv írója, A.S.A. Harrison, vagy ahogy hazájában sokan ismerik, Susan Harrison. Korábban, a 70-es, 80-as években két könyvet is írt, de azok inkább szakmai írásnak tekinthetőek. Első regényére 2013-ig kellett várni. The Silent Wife (Halálos hallgatás) júniusban jelent meg, de a szerző nem élhette át a kedvező fogadtatást, a megjelenés előtt, hosszan tartó betegségben, 65 éves korában elhunyt.

A kritikusok egybehangzóan azon a véleményen voltak, a könyv egy erős, hangsúlyos hangulaton keresztül mutatja be, hogy a párkapcsolatok milyen könnyen rossz irányba mehetnek. Végig nyitott szemmel, felhúzott szemöldökkel olvassuk a sorokat. Lenyűgöz minket. Olyannyira, hogy a könyv befejeztével se tudunk szabadulni az olvasottaktól. Sokáig rágódunk, vajon alakulhatott volna másként? Vajon ki a hibás? Kinek kellett volna másként cselekednie?

Csak azt tudjuk mondani, olvassátok el a regényt, és mindenki maga döntse el.

halalos hallgatas.JPGA jól szituált, középkorú pár, Jodi és Todd kapcsolata válságban van. Többek között a chicagói tópartra néző lakásuk és a jólétük forog kockán. A férfi megrögzött nőcsábász. A tökéletességre törekvő nőnek pedig lételeme a tagadás. A férfi kettős életet él. A nő nem hagyja kiegyenlítetlenül a számlát. A férfi nagyban játszik. A nőnek nem marad vesztenivalója.

A Halálos hallgatás váltakozó nézőpontból elmesélt története egy széthullóban lévő házasságról, szakításról és elhagyatottságról, kompromisszumképtelenségről és be nem tartott ígéretekről szól. A bosszú azonban nem sokáig várat magára...

"A Halálos hallgatás egy a végletekig civilizált kapcsolat darabokra hullását vizsgálja: olyan ez, mintha a sors szélvédőjén egy apró repedés támadt volna. Erős, szinte hipnotikus, és teljességgel lenyűgöző szöveg. Harrison kimozdítja szereplőit komfortzónájukból, és egy olyan világba taszítja őket, ahol minden lehetséges - még a gyilkosság is." Elizabeth Brundage

Alexandra Kiadó, 2014.

Rendeld meg kedvezménnyel itt!

Szólj hozzá

krimi thriller alexandra