2014. jún 27.

Mióta meghaltál - 10 tény Sophie McKenzie íróról

írta: Szeretünk olvasni
Mióta meghaltál - 10 tény Sophie McKenzie íróról

1. Sophie McKenzie Londonban született és nőtt fel. A mai napig ott él. Nagyon szereti városát a sok viszontagság és negatív tulajdonsága ellenére is.

p1000171.jpg

2. Az iskolában az angol ás a történelem tárgy volt a kedvence.

3. Rengeteg munkát kipróbált, mielőtt elvégezte az egyetemet és újságíró lett belőle. Volt pincérnő, bolti eladó, de jegyszedőként is dolgozott a West End színházban. Sokáig játszott a gondolattal, színésznő lesz belőle.

4. Az újságírásról egy kellemetlen élmény vitte a könyvírás felé. Munkájából elbocsátották.

5. Az elbocsátás után nagyon sok mindent kipróbált. Elkezdett egy Writing for Children elnevezésű írói kurzust, amibe rögtön beleszeretett. Abban a pillanatban eldőlt, mi az, amivel a későbbikben foglalkozni szeretne. Rájött, akkor tudja megélni az egészet, ha olyan történetet sikerül alkotnia, amit mások elolvasnának.

6. Első regénye másfél év alatt készült el. Ifjúsági thriller, Girl, Missing címmel, amely 2006 októberében jelent meg.

7. Egy ideig az írás mellett különböző alkalmi munkákat vállalt, szerkesztő, hírlevél készítő volt, és kreatív írást tanított. De nem sokáig bírta, így most már minden idejét a regényírásnak szenteli.

8. Szabadidejében a fiaival focimeccset néz, baráti összejöveteleket szervez, ahol főznek, vagy éppenséggel megnéznek egy jó filmet.

9. Utálja a patkányokat, a durvaságot és a cipővásárlást.

10.Munkássága eddig:
7 romantikus könyv, 13 ifjúsági thriller, 2 krimi

sophie.png

+1 Mióta meghaltál - Európa Könyvkiadó 2014.

Hátborzongató pszichológiai krimi egy gyászoló anyáról, aki megtudja, hogy évek óta halottnak hitt gyermeke él.

759227_2.jpgAmikor Geniver Loxley nyolc évvel korábban elveszítette újszülött kislányát, megállt számára a világ, és azóta sem sokat haladt előre. Gent még mindig megviseli, ha babakocsit toló nőt lát; Beth halála előtt három könyve jelent meg, azóta viszont egy sort sem írt.

Egy délelőtt becsenget hozzá egy ismeretlen, és pontosan azt mondja neki, amit mindig is hallani szeretett volna: a kislánya egészségesen született - de azonnal kivitték a műtőből, és bizonyára odaadták egy másik nőnek. Hihetetlen történet, de miért találna ki bárki ilyesmit? Hirtelen rés nyílik Gen biztonságos világának burkán, és tengernyi kérdés zúdul be rajta: Hol van most Beth? Miért nem akar kutatni utána Art? Hogy megkímélje a feleségét az újabb csalódástól? Vagy titkol valamit? Kiben lehet megbízni?

Gen nyomozni kezd, hogy megtalálja kislányát. Reménye azonban csakhamar félelembe és paranoiába csap át, mert olyan sötét üzelmek sejlenek föl előtte, amelyek titokban tartásáért valakinek a gyilkosság sem túl nagy ár...

Olvass bele: http://www.europakiado.hu/media/McKenzie_Miota.pdf

 

Szólj hozzá