2014. jún 26.

Ne csak kötelező legyen!

írta: Szeretünk olvasni
Ne csak kötelező legyen!

Itt a nyár. Pihenés, nyaralás, és a szórakozás időszaka. Az iskolásoknak pedig a kötelező olvasmányok ideje. Rengeteg kisiskolás csak ilyenkor vesz a kezébe könyveket.  Sok esetben pedig nem megszerettetik az olvasást, hanem elveszik a kedvet, hogy a kötelezőkön kívül mást is a kezükbe vegyenek. Pedig idén nyáron rengeteg izgalmas és szórakoztató regény, mese könyv jelent meg az alsósok számára. Az Alexandra Kiadó a következő könyveket ajánlja, melyekkel élmény lehet az olvasás!

Sun_Peti_es_baratai_01.jpgKepes Ágnes: Sün Peti és barátai -Kalandok az erdei óvodában
Oszter Alexandra illusztrációjával

200x200 mm, 128 oldal, ára: 2.999,- Ft
Officina '96 Kiadó, 2014.

Az erdei óvodásokkal mindig történik valami érdekes - Gida Gedeon rosszalkodik, új sünilány érkezik a csoportba, az óvó néni beteg lesz, a kis állatok izgalmas nyaraláson vesznek részt. Kepes Ágnes meséi a négy-hat éves korosztály életének történéseit, örömeit és bánatait ültetik az erdei állatok világába. A rövid, kedves meséket Oszter Alexandra bájos illusztráció teszik teljessé.

zorka-mesek.jpgMikola Péter: Zorka-mesék - Egy kislány szemével a világ
Steiner Lídia illusztrációival

210x230 mm, 112 oldal, ára: 2.999,- Ft
Alexandra Kiadó, 2014.

Van az égben telefon? Vajon tényleg hatni fog a gyógyító puszi? Meghívhatom a fodrász nénit a szülinapi zsúromra? Milyen titkomat cserélhetném el? Az ötéves Zorka számára az élet csupa kérdés, csupa kaland. A világ tele van felfedezésre, megismerésre váró részletekkel, még szerencse, hogy mindig számíthat az örökké dalos kedvű anyukájára, a folyton tréfára kész apukájára és az őt mindenben utánzó öccsére, Bercire. Bájos és hiteles gyermekhangja az óvodás korosztály mindennapi tapasztalatait jeleníti meg, és mindnyájunk számára oly ismerős élethelyzeteket ábrázol finom humorral fűszerezve. Kisgyermekes szülőkként pedig mosolyogva ismerhetünk magunkra a felnőtt szereplőkben.

Mikola Péter jól ismeri a gyermeki lelket és világlátást, évtizedek óta tart nagy sikerű zenés műsorokat, foglalkozásokat, melyek során közönségét bevonva valódi játszópajtásává válik a kicsiny gyermekeknek. Öt gyermeklemeze és egy mesekönyve jelent meg eddig.

Béta trió

Ha igaz a mondás, hogy egységben az erő, akkor a nővéreimre és rám ez többszörösen igaz, mert hárman lennénk. Mi vagyunk a Béta trió. Segítetek nekünk megoldani a következő rejtélyt?

negy baratno, egy rejtely.jpgBrilly Pat: Négy barátnő, egy rejtély -

145x185 mm, 96 oldal, ára: 1.799,- Ft
Alexandra Kiadó, 2014.

Szerintem az hozza össze legjobban a barátokat, ha együtt nyomoznak rejtélyes és megmagyarázhatatlan esetek után. És Baskerville-ben mostanában sok ilyen történt: megbolondultak a köztéri órák, eltűnt pár festmény, pánikot keltett egy sereg madár... Folytassam?

a vilagitotorony ore.jpgBrilly Pat: A világítótorony őre

145x185 mm, 96 oldal, ára: 1.799,- Ft
Alexandra Kiadó, 2014. 

A világítótorony őre

Szeretitek a tengert? Én igen, ám egy ideje Baskerville vizei nem éppen nyugodtak: egy titokzatos jachttolvaj járja a kikötőt, és mintha ez még nem lenne elég, egy viharos éjszakán a világítótorony idős őre is nyomtalanul eltűnik!

Stilton könyvek

Hogy kicsoda Geronimo Stilton?

Hát én vagyok! Be kell vallanom, elég szórakozott pacák, akarom mondani, pocok vagyok, mindig egy kicsit a fellegekben járok... Egy kiadó vezetőjeként és főszerkesztőjeként dolgozom, de igazi szenvedélyem az írás. Itt, Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában a könyveim mind bestsellerek! Nem olvastátok még őket? Pedig igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a friss mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami, és ízesebbek, mint az érett parmezán... igazán bajuszemelő történetek, szavamra!

a rejtelyes tiramisu esete.jpgGeronimo Stilton: A rejtélyes tiramisu esete

140x185 mm, 128 oldal, ára: 1.299,- Ft
Alexandra Kiadó, 2014.

Aznap este egy nagyon különleges rágcsálólánnyal volt találkozóm... Patty Springgel! A randevú helyett azonban úgy esett, hogy Mindenbebele Cincogó barátom belerángatott egy újabb különleges ügybe. A Rágcsáliai Képtárból ellopták "A tiramisu győzelme" című híres képet, és vele együtt szőrén-szálán eltűnt Egér-sziget legjobb restaurátora is... Bizony nem volt egyszerű leleplezni a bűnösöket!

harc a hasonmasok ellen_szuperhosok 4.jpgGeronimo Stilton: Harc a hasonmások ellen

145x195 mm, 192 oldal, ára: 1.799,- Ft
Alexandra Kiadó, 2014.

A szuperhősök nem ismernek lehetetlent!
Végre itt vannak! Szuperhatalmukkal megvédik Cin Cityt a Csatornatöltelékek Bandájától. Legyőzhetetlenek, mert ők a... szuperhősök!

Az antihősök is éppen hárman vannak, és teljesen úgy néznek ki, mint a szuperhősök... csakhogy ők gonoszok, és le akarják rombolni Cin Cityt!

Minderről azonban csupán hőseink szereztek tudomást. A város lakói és a rendőrök azt hiszik, hogy a bűnözők, akik városszerte rémületet keltenek, nem mások, mint Szupercin, Jo-Jo és Magnum. Még szerencse, hogy a szuperhősök nem várt szövetségesekre akadnak.

az arnyak haza.jpgJoe Carrot: Az árnyak háza 

150x190 mm, 224 oldal, ára: 2.499,- Ft
Alexandra Kiadó, 2014.

Hogy kicsoda Joe Carrot?

Joe Carrot egy nyúl. De nem akármilyen nyúl: Joe Carrot magánnyomozó! Ügynöksége, a Carrot & Carrot a leghíresebb magánnyomozó iroda egész Tapsivárosban (naná, hiszen ez az egyetlen!). Joe Carrot azonban nemcsak nyomozó, de gondos családapa is. A történetei pedig egyszerre izgalmasak és szórakoztatóak, és tele vannak rejtélyekkel és vidámsággal.

Az árnyak háza

Valami bűzlik Tapsivárosban! Vajon milyen rejtegetni valója van a híres írónak, Best Zellernek? S miért zsarolja őt a titokzatos Miszter Iksz? A rejtély megoldása a kivételes szimatú nyomozóra, Joe Carrotra vár!

Rendeld meg kedvezménnyel itt: alexandra.hu 

Szólj hozzá

könyv ifjúsági könyvajánló alexandra