2011. sze 06.

Könyvajánló - Grace Tiffany - A türkizköves gyűrű

írta: Szeretünk olvasni
Könyvajánló - Grace Tiffany - A türkizköves gyűrű

Grace Tiffany - A türkizköves gyűrű

A Türkizköves Gyűrű című regény egy történelmi regény, amely a XVI. században ,az 1500-as évek Európájában játszódik. Több szálon futó cselekménye  Toledóban kezdődik, majd Olaszországban folytatódik, Velence városában. Velencében nem üldözik azt, akinek más vallása van - néhány megkötéssel ugyan, de az emberek az életüket szabadon élhetik Olaszország eme városában. Ebben az időszakban éli fénykorát Európában a keresztény egyház vallására gyakorta erőszakkal történő áttérítés. Az inkvizítorok (Torquemada) fénykorukat élik.

A címben is említett gyűrű köré öt rendkívüli nő sorsa fonódik, akik ebben a korban próbálják élni életüket és akiknek életútja összefonódik a rendkívüli szépségű, különleges türkizköves gyűrű által. Aki nem akar, vagy nem tud áttérni a keresztény egyház hitére, az vagy elmenekül, vagy csak látszólag tér át, de régi hitét megtartja. De ha lebukik, azonnal az inkvizítorok kezére kerül.
A regényt Shakespeare - Velencei Kalmár című műve ihlette, ahol a főszereplő Shiloh életét  mind az öt nő sorsa érinti. Felesége, lánya, szolgálója, egy arisztokrata hölgy és a fegyverkovács lánya. Érdekes és izgalmas regény, ajánlom mindenkinek! Jó szórakozást!
A könyvajánlót köszönjük Lovasné Papp Mónikának!

A könyv 2780.- Ft-os áron, 15%-os kedvezménnyel megvásárolható: Bookline.

Szólj hozzá

könyv könyvajánló bookline történelmi regény