2011. aug 05.

Könyvajánló: Melissa de la Cruz - Leleplezés

írta: Szeretünk olvasni
Könyvajánló: Melissa de la Cruz - Leleplezés

Melissa de la Cruz - Leleplezés (Kékvérűek sorozat 3.)

Már nagyon vártam a 3. kötet megjelenését. Nem csak a vámpíros tartalom, de a fiatalos stílus miatt is nagyon kedvelem a sorozatot. A borító hála az égnek hasonló stílusban készült, mint az előző kettő. Ez nagyon jó, mert illik a történethez. Viszont azt sajnálom, hogy a borítón lévő betűtípus megváltozott. A cím igen találó. A könyvben több dolog, személy, esemény is lelepleződik. De kezdjük az elején.

A második kötet végén Schuylernek a Force család – vagyis „nagybátyja” és „unokatestvérei” házába kell költöznie, ami nem csak azt jelenti, hogy ki van téve Mimi folyamatos ármánykodásának, de még a „nagyapjától” Lawrencetől és a Vezetőjétől, Olivertől is eltiltják. Ám Schuyler nem enged a tiltásnak és titokban továbbra is találkozik legjobb barátjával, Oliverrel iskolán kívül is. A kettejük közötti kapcsolatot bonyolítja, hogy a lány az emberismerősévé tette a fiút. Vajon mi lesz ebből?
Schuylert és barátnőjét, Blisst felkérik az év egyik legrangosabb divatbemutatójára modellnek, ahol a főhősünknek igen furcsa érzése támad. Ennek hatására viszont csapot-papot otthagyva „megszökik” a kifutóról. Kiderül, hogy valami hatalmas dolog lehet, aminek a hatását ily’ módon megérezte. Nagyapja is elutazik, és mivel már jó ideje nem kapott felőle hírt, ezért – és természetesen még pár oknál fogva – repülőre ül és elindul utána, hogy megkeresse. Miután landolt a gép és Schuyler is feltalálta magát hamarosan kitör a csetepaté. Megtörténik a nagy lelepleződés, de csak számunkra, a történet szereplőinek még koránt sem jut tudomására a dolog. De ki, vagyis kik azok akik lelepleződnek? És vajon milyen ügy kapcsán? Mi a helyzet Schuyler és Jack között? Természetesen a válaszok a könyvben.
Cruz tökéletesen mutatja be a helyszínekül szolgáló városokat, a fenséges ruhakölteményeket, a gazdagok csodálatos, és csillogó világát. Az izgalmak fokozásának is igen nagy mestere az írónő, a helyenként bevágott régi történet részletekkel, pár évszázaddal ezelőtti újságcikk kivágásokkal vagy jegyzőkönyv részekkel, amelyek egyre inkább felcsigázzák az embert. Végül mégis kerek egésszé áll össze minden.

Ajánlom a kötetet és az egész sorozatot azoknak, akik szeretik a nem mindennapi vámpírtörténeteket, az érdekes helyeket, az izgalmas sztorikat, a reménnyel teli vagy reménytelen szerelmek históriáját.

A könyv megvásárolható: Bookline

Szólj hozzá

könyv könyvajánló bookline