2014. okt 29.

Erwin Mortier: Dadogó dalok könyve

írta: Szeretünk olvasni
Erwin Mortier: Dadogó dalok könyve

Az Ab Ovo kiadó idén nagyon sok különleges, érdekes könyvet adott az olvasóknak. Korábban is ajánlottunk már könyvet a kiadótól. De most talán az egyik legkiemelkedőbbet ajánljuk Nektek!

Erwin Mortier: Dadogó dalok könyve

B1251817.JPG

Amikor a nyelv szövete felfeslik: emlékmorzsák valakiről, akinek személyisége a szemünk láttára hullik darabjaira, és aki történetesen az édesanyánk. 
E folyamat lírába öntése ez a kötet, mely Gera Judit értő tolmácsolásában lát napvilágot.

A Dadogó dalok könyve nem csak irodalmi értékei miatt fontos könyv, amelyre nagy szükségünk van: általa közelebb kerülhetünk a betegséghez és a halálhoz egyaránt – melyek életünk tagadhatatlan velejárói. Mortier művének segítségével talán könnyebben tudunk szembenézni az Alzheimer-kórral, e manapság oly gyakori és még gyógyíthatatlan betegséggel. Általa emberek tudunk maradni mi is, akik ápolunk, és ember tud maradni, az is, akit ápolunk.

Szerintünk:

Egy napos olvasmány, ami elgondolkodtat, megnevettet. Mosolyt csal az arcunkra, és sírásra késztet. Egyszerű, nyers és rendkívül őszinte. A költészet és a próza keveredése, a szerző a nyelv igazi virtuóza. Mi pedig csak olvassuk, olvassuk. Nehéz igazán szavakba önteni az egészet. Ez egy olyan könyv, amit mindenkinek maga kell elolvasnia. Egy olyan történet, ami velünk is megtörténhet.

Ab Ovo Kiadó, 2014

Szólj hozzá

dráma abovo ab ovo életregény