2014. okt 21.

Olvasás élvezettel

írta: Szeretünk olvasni
Olvasás élvezettel

Egy röpke közvélemény kutatást végeztünk barátaink körében az olvasási szokásokról. Arra voltunk kíváncsiak, ki, hogyan olvas. Csinál-e valamit olvasás mellett?

Nagyon sokan teljesen kikapcsolva, néma csendben, minden zajt kiszűrve olvasnak. Elvonulnak a legnyugisabb helyre és teljesen átadják magukat a könyvnek. Ilyenkor képesek  órákra eltűnni.

Páran zenét hallgatnak, vagy éppen a televízió megy háttérzajnak. Erről mondjuk megoszlanak a vélemények, hogy mennyire élvezetes. Valóban el lehet merülni a történetben, ha közben mindenféle külső inger hat ránk? Mennyire lehet csak a könyvre koncentrálni?

Az utolsó kettő olvasási szokás majdnem összefügg. A könyv mellé egy jó kávé, vagy egy finom bor dukál. Mi most az utóbbit emelnénk ki. Ízelítőnek hoztunk pár képet és egy könyvet a borokról.

bor.png

738006F.gifJens Priewe: A borokról könnyedén
Minden, amit a szőlőről és a borról tudni kell

A borokról könnyedén mindazokhoz szól, akiknek örömet szerez a bor.

Minden tájékoztatást megad, ami a bor élvezetéhez kell, és amit a borok iránt érdeklődők tudni szeretnének, illetve amire a már haladó borfogyasztók kíváncsiak lehetnek. Tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat a bor helyes tárolásáról, a különféle szőlőfajták tulajdonságairól, a szőlészet és borászat biológiájáról, valamint a bortermelés trükkjeiről. De megtudhatjuk azt is, mik azok a másodlagos és harmadlagos aromák, és mi az a húsz fogalom, amit okvetlenül ismernünk kell ahhoz, hogy megértsük a borszakértőket.

A szerző, Jens Priewe Németország egyik legjelesebb borászati szakírója. Mestere a lényegre törő, pontos és tömör fogalmazásnak, magyarázatai könnyen érthetőek. A kötetben számtalan fénykép és ábra is segíti a tájékozódást.

Miután elolvastuk ezt a könyvet, nemcsak többet fogunk tudni a borról, hanem beszélni is jobban tudunk róla, és több örömünket leljük majd benne.

M-érték Kiadó, 2014

Szólj hozzá

olvasás bor gasztronómia