2014. okt 08.

Orvosi krimi? Robin Cook!

írta: Szeretünk olvasni
Orvosi krimi? Robin Cook!

Dr. Robin Cook  1940. május 4-én született New Yorkban.  Végzettségét tekintve orvosi diplomája van. Olyan nagynevű egyetemeken tanult mint a Columbia, vagy a Harvard. Mégis a legtöbben íróként ismerik. Orvosi krimijei nagyon sok háztartásban megtalálhatóak. Ami nem is csoda, hiszen már 1972-ben megjelent első regénye.

További érdekességek az íróról:

- Imád kosárlabdázni és kerékpárral New York utcáit róni.

- Egy könyve kb. egy év alatt készül el.

- Mielőtt elkezd írni, több hónapig kutatja az adott témát, amiről írni fog. Sokszor még továbbképzésre is beiratkozik, hogy minél hitelesebb legyen.

- Magát a történetet két hónap alatt írja meg, felét számítógépén, felét kézzel.

- Számos regényéből készítettek mozifilmet, tévéfilmet vagy sorozatot. Legismertebb az 1978-as Kóma.

- Az író több alkalommal járt már hazánkban. Legutóbb 2008-ban találkozott a hazai olvasókkal.

„Ha egy bestsellert szeretnél írni, nem szükséges elolvasnod több száz könyvet, mint ahogyan én tettem. Pusztán olvasd el a Kómát, abban minden szükséges trükk és fortély benne van!” Robin Cook

Könyvajánló -Nano.JPGRobin Cook: Nano

Pia Grazdani, a Jótékony halál zárkózott hősnője egy zűrzavaros év után - amikor mentorát meggyilkolták, és az apja, aki gyerekkorában eltaszította magától, visszatért az életébe - úgy dönt, ideje elhagynia New Yorkot. Coloradóban, egy távoli orvosi kutatóintézetben vállal munkát, ahol a háborítatlan környezetben esélye lehet új életet kezdeni.

A Sziklás-hegység festői vidékén megbúvó munkaadó cége, a nanotechnológiával foglalkozó Nano óriásvállalat a molekuláris gyártás terén fejhosszal vezet valamennyi vetélytársa előtt. A helyet azonban minden szépsége ellenére titkok lengik körül. A főnöke figyelmezteti Piát, hogy ne foglalkozzon a hatalmas létesítmény falai között zajló egyéb kutatásokkal, csakis a saját feladataival - azt pedig végképp ne bolygassa, hogy honnan származik az intézmény szinte kiapadhatatlan tőkéje. Pia tartja magát az utasításhoz, ám amikor kocogás közben belebotlik a klinikai halál állapotában lévő egyik munkatársába, ráébred, hogy nem hagyhatja annyiban a dolgot. A Nanóban feltehetően törvénytelen emberkísérletek folynak, miközben a cég a huszonegyedik század legnagyobb tudományos áttörésének küszöbén áll, ami milliónyi betegnek adhat új reményt. Vagy máris kiárusította a felbecsülhetetlen értékű felfedezést a legtöbbet ígérő befektetőnek?

Alexandra Kiadó, 2014.

Szólj hozzá

krimi alexandra