2014. sze 23.

A kamaszlányok lelke néha sötétebb, mint gondolnánk.

írta: Szeretünk olvasni
A kamaszlányok lelke néha sötétebb, mint gondolnánk.

Az amerikai írónő Megan Abbott neve nem biztos, hogy sok olvasó számára volt ismert. A 43 éves korára számos könyvet maga mögött tudó írót most a magyar olvasók is megismerhetik. Az Alexandra kiadó gondozásában megjelent könyve, a Riválisok.

A szerzőről a fentieken túl talán annyit érdemes tudni, hogy az írás, tanítás mellett újságírással is foglalkozik. Rengeteg nagynevű lapnál publikál, többek között New York Times, Salon, Los Angeles Times Magazine. Könyvei számos nyelven, több százezer példányt értékesítettek.

S miről szól a könyv?

rivalisok.JPGRiválisok

Addy Hanlon mindig is Beth Cassidy legjobb barátnője és hűséges másodkapitánya volt. Utolsó előtti gimis tanévüket megkezdve ők uralják a suli rendkívül jelentős, rettegett és rajongott szurkolócsapatát - egészen az új, fiatal edzőnő érkezéséig.
Addy meg a többi pomponlány hamar a hidegvérű és tiszteletet parancsoló Colette French edző hatása alá kerül. Egyedül Beth nem hódol be a Mesternek, és titkos, ám elvetemült hadjáratot indít, hogy visszaszerezze megrendült elsőségét.
Amikor egy tragédiát követő rendőrségi nyomozás szálai az edzőnőhöz és csapatához vezetnek, Addy megpróbálja kideríteni a haláleset mögött rejtőző igazságot - s megtanulja, hogy a hűség és szeretet határmezsgyéje veszélyes terület.

Megan Abott ebben az érdekfeszítő lélektani thrillerben a tinédzserkor leghevesebb érzelmeit, a barátság, a becsvágy és a hatalomvágy természetét mutatja be, miközben kíméletlenül és érzékenyen tárja fel a kamaszlányok lelkének sötét zugait.

A Riválisokat a Krimiszerzők Társasága a legjobb thriller kategóriában Acéltőr Díjra jelölte, a 2013-as Anthony-díjon a legjobb regények listájára került, a Booklist az év egyik legjobb krimijének, az Amazon pedig az év egyik legjobb könyvének nevezte.

"Bámulatos... Zseniálisan ötvözi a Gyilkos játékokat a Harcosok klubjával... alapvető igazságot leplez le a túlfűtött, néha bizony rút női barátságokról." (New York Times Book Review)

"Feszül, komor és gyönyörűen megírt." (Gillian Flynn, a Holtodiglan szerzője)

"Sötét és torz szerelmi történet bontakozik itt ki, buja, érzéki hangon elmesélve, ami jóval az utolsó oldal elolvasása után is velünk marad, a fülünkbe suttog." (Chevy Stevens, a Nincs menekvés szerzője)

Ha szeretitek az iskolai történeteket, akkor ezt a könyvet ki ne hagyjátok!

Alexandra Kiadó, 2014

Rendeld meg kedvezménnyel itt!

Szólj hozzá

krimi ifjúsági thriller feszültség alexandra izgalom