2011. máj 27.

Könyvajánló - Darren Shan: Kojaszan

írta: Szeretünk olvasni
Könyvajánló - Darren Shan: Kojaszan

Darren Shan talán egyik legrövidebb könyve a Kojaszan, és hadd valljam meg őszintén, hogy egy picit kevesebb az értéke is, mint a sorozatok bármelyik kötetének. Ennek ellenére a borító magáért beszél. Tipikusan Darrenesre, hátborzongatósra sikerült.

A történet egy kislányról, Kojaszanról szól, aki fél a szellemektől, és éppen ezért nem mer a barátaival a falu melletti temetőben játszani. Míg a többiek ott fogócskáznak a sírok között, ő ácsorog az odavezető híd másik oldalán. Vajon van oka a félelemre? Ez mind kiderül, miután az egyik este a kishúga, Maiko betotyog a temetőbe. De mi történik a kis testvérrel? És miért nem volt ott más, aki ha meg nem is akadályozhatta, de legalább kihozhatta volna Kojaszan húgát a temetőből még azelőtt, hogy … De mi előtt? Mi a következménye annak, hogy Kojaszan nem figyelt kellőképpen a húgára? A sztori nem rossz, de talán jobban ki lehetett volna dolgozni.

A történet talán Japánban játszódik, de az idő nem tisztázott. Szerintem Shan túlságosan nem is fektetett energiát a háttér kiszínezésére. Persze a helyet azért bemutatja, de nem igazán részletesen, amit igen sajnálok, mert nagyon felejthetetlen leírásokat olvastam tőle a két sorozatban.

A kötet a sorozatokhoz hasonlóan szintén a Móra Kiadó gondozásában jelent meg. Óva intek attól mindenkit, hogy hatalmas, a Vámpírkönyvekhez vagy akár a Démonvilághoz hasonló fergeteges sztorit várjon. A könyv nem rossz, igazából többször is olvasható, ha valakinek van kedve egy könnyű, esti horrorhoz.

A könyvajánlót Erberling Judittól kaptuk.

A könyv megvásárolható az alábbi helyeken: Bookline, Libri

Szólj hozzá

könyv libri könyvajánló bookline móra kiadó