2011. máj 26.

Könyvajánló - Melissa Marr: Törékeny örökkévalóság (Tündérvilág 3.)

írta: Szeretünk olvasni
Könyvajánló - Melissa Marr: Törékeny örökkévalóság (Tündérvilág 3.)

Melissa Marr Tündérvilág sorozata – már azóta, hogy első kötetet a kezembe vettem – olyan számomra, mintha egy mesét olvasnék. Ami persze nem gond, mert kellenek az ilyen pihentető, nyugalmat árasztó könyvecskék is.

Miután az első kötet a Nyári és Téli Udvarról, a második pedig a Sötét Udvarról szólt, most végre bepillantást nyerhetünk a Magas Udvar életébe és világába is. De nem ám ilyen egyszerű a dolog, hogy hipp-hopp csak úgy ott termünk. Fontos előzményei vannak ennek az eseménynek. Mégpedig a Nyári Udvar királynője és királya között kialakulófélben lévő vonzalom és kötődés, illetve Bananach sem tud megülni egy helyben, hiszen neki mindig valami ármánykodás és összeesküvés jár a fejében. A történet középpontjában mégis inkább Seth Morgan áll, aki nem hogy látja a tündéreket, bejárása van a világukba, de még a Nyári Udvar királynőjének szerelme is. És mivel Seth is viszont szereti Aislinnt, ezért nem tudja tétlenül nézni, hogy a királyocska megpróbálja behálózni a szerelmét. Minden későbbi bonyodalom, érzés ebből az alaphelyzetből alakul ki.

Ennyit a történetről, mert talán még elkotyogok valami fontosat. Inkább tegyük fel a kérdést: Vajon Seth mihez kezd ezzel a problémával? Vajon milyen megoldást talál a helyzetre? És mi van Doniával, aki úgy oda volt a Nyári Udvar királyáért?
 
Azonban a környezeti leírásokat sem hanyagolhatjuk el; főleg mert amiket eddig – az első
két könyvben – kaptunk Marrtól, azok teljes mértékben eltörpülnek az ebben a kötetben
megalkotott látványvilág mellett. Tudjuk, hogy a Nyári Udvarban szikrákat vet a napsugár,
boldogság lengi be a tündéreket, a Téli Udvarból kihallani a jégcsapok fagyosságának
csilingelését, míg a Sötét Udvar vérfagyasztó félelmet képes kelteni bennünk, de a Magas
Udvar leírása egyszerűen fenomenális. Nem hiába, hiszen mégiscsak a Tündérbirodalomban
található …
 
Csak ajánlani tudom a könyvet. Bár főleg azoknak, akik szeretik a tündérmeséket és a szemkápráztató leírásokat, de nyugodtan a kezükbe vehetik olyanok is, akik a kevésbé mesés történeteket kedvelik.
 
A könyvajánlót Erberling Judit küldte.
 
Melissa Marr: Törékeny örökkévalóság című könyve megvásárolható az alábbi helyeken: Kelly Könyváruház, Bookline, Libri
Szólj hozzá

könyv libri könyvajánló bookline kelly kiadó