2011. máj 18.

Könyvajánló - Takami Kósun: Battle Royale

írta: Szeretünk olvasni
Könyvajánló - Takami Kósun: Battle Royale

 A történet egy elszigetelt, távol-keleti Köztársaságban játszódik, ahol évente kisorsolnak egy középiskolai osztályt, tagjait elviszik általában egy szigetre, és a diákoknak, aki mer az nyer alapon meg kell egymást semmisíteniük. Ez az adott országban egyfajta katonai kiképzés, amin át kell esni minden kisorsolt középiskolai diáknak. A végén természetesen csak egy maradhat, a nyertes. A nyertes aztán mindent visz, egy évig sztár lehet. A TV is bemondja az eredményt, egyfajta élet-halál valóságshow ez. A játékból kiszállni nem lehet. Ha nem te ölsz, téged ölnek. Szabály nincs, a fegyver bármi lehet, a konyhai étkező
villától a komoly gépfegyverig, kézigránát, baseballütő, sarló, stb.... széles a skála.

A játékosok, diákok nyakán ezüst nyakörv van, ami felrobban, ha a szabályokat nem tartják be. A dolog perverzitása még, hogy titkon az ország vezetői fogadásokat kötnek a leendő nyertesre. Minden játékos egyedül vagy csapatokba verődve próbálja túlélni, ki az eszét, ki az erejét veti be. Régi barátok fordulhatnak egymás ellen, de az érdek új barátságokat is hozhat.

Kemény ez a történet, hihetetlen, az egész szituáció nem könnyen emészthető. Meddig szólhat bele egy kormány a népe életébe? Sorsába? Csak nagykorúaknak ajánlom, és annak, aki szereti a horror-thriller regényeket, váratlan fordulatokat, eseményeket,izgalmakat.

A könyvajánlót Lovas Mónikától kaptuk.

A könyv az alábbi helyeken kapható: Bookline, Libri, Alexandra

Szólj hozzá

könyv libri könyvajánló alexandra ulpius bookline