2011. máj 16.

Könyvajánló - P. C. Cast, Kristin Cast: Ébredés - ÉH 8.

írta: Szeretünk olvasni
Könyvajánló - P. C. Cast, Kristin Cast: Ébredés - ÉH 8.

Ismét nem kellett csalódni az anya és lánya, vagyis P. C. Cast és Kristin Cast páros Az
Éjszaka Háza sorozat legújabb részében nyújtott teljesítményében. A könyvet cirka 5 nap alatt olvastam el, tehát megint jól sikerült, mondhatni olvastatta magát.

Ennek ellenére személy szerint inkább egy "mellékszálat" követnék tovább, mint Zoey történetét. Ő mindig ott van a jó, vagyis a Fény oldalán, hiszen nem várhatunk tőle mást, bár igen jó kis csavar lehetne a történetben, ha hirtelen csak úgy megérintené a Sötétség valamelyik csápja. Hangsúlyozom, hogy ez mind az én fejemből pattant ki, csak ötlet, fikció és semmi köze a valósághoz. De ki az, aki jobban érdekel? Nos, nem Neferet és az állandó "kis" ármánykodása, sőt nem is a szexinek beállított bukott angyal kategóriába sorolható Kalona, de nem is az Ikrek, Damien vagy Aphrodité sztorija. Ami igazán érdekes lenne az Stevie Rae, hiszen vele azért történtek már nem „piskóta” jellegű dolgok. Ott van pl. hogy már egyszer meghalt, akkor élőhalottá változott, és a Sötétség csapatát gyarapította, majd jött a BFF-je (Best Friends Forever - Öribarik), vagyis Zoey, aki nem bánta ha bele is rokkan, de megmenti Stevie Rae-t a gonoszkodástól. Szóval most mondja azt valaki, hogy nem lenne érdekesebb az ő sztorija. De ez nem így van, úgyhogy nézzük csak meg mi történt a 8. kötetben.

Kezdődik a dolog ott, hogy Zoey és Stark a Túlvilági kirándulásból lábadozva még mindig Skye szigetén tartózkodik. Úgy döntenek, hogy maradnak még egy kicsit, de azt hiszem nem árulok el hatalmas titkot azzal, hogy elmondom, ez az állapot nem marad így túl sokáig, mivel Tulsában sajnos nem állt meg az élet, a halál meg főleg nem vár, hogy zöld lámpát kapjon Zoey-tól. Tehát a párosnak muszáj visszarepülnie, és maguk mögött hagyni a béke, a nyugalom, a csodák és az ősi varázslatok szigetét. Persze a tulsai Éjszaka Házában áll a bál, belibben Neferet, hogy legyen kit utálni ebben a részben is. Kalona is visszatér a Túlvilágról, és kelletlenül tudomásul veszi, hogy a rábízott feladat nem teljesítése miatt kezdődik a törlesztés ideje. Persze maga mellé rendeli a „legkedvesebb” fiát, Rephaimet, hogy segítse őt a terve megvalósításában. Ehhez viszont Rephaimnek is lesz pár szava, mert akármennyire is hűséges az apjához, neki is van önálló véleménye. Ami - mondjuk meg őszintén - nem is gond. Történnek persze nem várt események is, szóval higgyétek el van miért a kezetekbe venni és elolvasni a könyvet.

És hogy az írónők milyen varázslatos és szemet gyönyörködtető világot tudnak teremteni, azt igazán a könyv elején láthatjuk meg, mikor Zoey és Stark még a szigeten vannak. A leírás egyszerűen káprázatos, amerre „néz” az olvasó mindenhol talál valami lélegzetelállítót. Fő hangsúlyt is erre az új területre helyeztek a környezet részletezése szempontjából, mivel Tulsát már ismerhetjük, tudjuk milyen, hogy néz ki.

Végezetül még annyit, hogy aki szeretne egy kicsit belemerülni egy nem éppen megszokott
vámpírvilágba, akit nem zavarnak, hogy szabályok közé szorították a vámpírjelölteket, akik
annyira nem szeretik a vérfürdőt, de az izgalmas sztorikat igen, azok mindenképpen kapják a kezükbe az Ébredést, és engedjék, hogy magával ragadja őket történet. De azoknak is bátran ajánlom, akik csak egy jó könyvet szeretnének olvasni.

A könyvajánlót Erberling Judit küldte.

Az Ébredés megvásárolható az alábbi helyeken: Kelly Webáruház, Bookline, Libri.

Szólj hozzá

könyv libri könyvajánló bookline kelly kiadó