2011. máj 07.

Könyvajánló: Paul Hoffman - Isten Balkeze (Kelly Kiadó)

írta: Szeretünk olvasni
Könyvajánló: Paul Hoffman - Isten Balkeze (Kelly Kiadó)

"Figyeljenek ide. A Shotover dűlőn található Megváltó Menedék neve egy átkozott hazugság, mert megváltásból egy fikarcnyit sem talál ott az ember, menedéket pedig még kevésbé."

Ezekkel a sorokkal üdvözöl minket Paul Hoffman, a könyv mindentudó narrátora, aki végigkalauzol minket ebben az ismerősen idegen világban. Ez a képzeletbeli, sötét középkorra emlékeztető világ már az első perctől kezdve rabul ejti az olvasót. A kamaszodó Cale szemén keresztül elevenednek meg előttünk a borzongató Megváltó Menedék labirintus-szerű kanyargós folyosói, Ótvarfölde kopár, dűnés, elhagyatott vidéke, s Memphis városának ismeretlen, zajos és színes forgataga.

A főhős, Cale három társával együtt megszökik a Keresztre Feszített Megváltó barátságtalan kolostorából, ahol a kegyetlenség, az éhezés és a halál mindennapos vendég - de vajon mi vár rájuk a külvilágban, ahol csupa olyasmivel találkozhatnak, amiről eddig csak borzalmakat hallottak? Mégis, ebben az új, ismeretlen világban, ahol politikai nagyhatalmak csatároznak egymással szüntelen, ahol dúl a romlottság és a korrupció, jelen van a szeretet, a szerelem, a hősiesség és az önfeláldozás is.

"Üdvözöljük a Halál Angyalát."

Paul Hoffman regénye elejétől a végéig lebilincselő és izgalmas. Noha alapvetően a felnőtté válásról szól, nem csak ifjúsági irodalom. Minden korosztályhoz szóló, örök kérdéseket vet fel az emberi és vallási toleranciáról, a gyávaságról és a bátorságról, a szerelemről, a barátságról és arról, hogy a jó cél valóban bármilyen eszközt szentesít-e.

A könyv megvásárolható itt: Kelly Kiadó webáruház, Libri, Bookline

Szólj hozzá

könyv könyvajánló kelly kiadó