2014. sze 02.

Vujity Tvrtko új kiadás! - 2. rész

írta: Szeretünk olvasni
Vujity Tvrtko új kiadás! - 2. rész

A nagy sikerre való tekintettel most újra megjelenik a Pokoli történetek - Angyali történetek sorozat valamennyi kötete! Új köntösben, rendkívül kedvező áron!

Nézzük melyik kötet miről szól:

pokoli tortenetek_tvrtko konyve.JPGPokoli történetek - Tvrtko könyve

- Megismerhetik a világ talán legfurcsább diktátorát, a Hatalmas Szaparmurat Türkménbasit, aki magáról neveztette el a január hónapot, édesanyjáról pedig az áprilist. Életét napi televíziós szappanopera méltatja, sőt, az ő feje az állami tévé emblémája. Aranyozott szobra együtt forog a Nappal.
- Tvrtkóval tarthatnak bunkerországba, ahol egy tatabányai nyugdíjas asszony 44 évnyi reménytelen várakozás után átölelhette azt az egykori albán kisfiút, akinek évtizedekkel korábban megmentette az életét.
- Olvashatnak a Vízipókokat, a halmozottan sérült gyerekeket átverő gátlástalan csalóról, és az angyalokról, akik visszaadták a kicsik álmát.
- Követhetik Tvrtkót Srí Lankára, ahol szembesülhetnek a kínokkal és fájdalmakkal, amelyeket a cunami pusztítása okozott.
- Megható találkozásnak lehetnek tanúi Ausztráliában, ahol Alica, a váci asszony több mint fél évszázadnyi keresés után végre újra láthatta halottnak hitt bátyját, Istvánt.
- Megismerhetik az úszóbajnok Rózsa Norbert küzdelmét, amelyet súlyos betegségével vívott.

Tvrtko könyve segítségével keresztül-kasul beutazhatják a Földet, Türkmenisztántól Srí Lankáig, Afrikától Ausztráliáig.
Vujity Tvrtko torokszorító vagy éppen mosolyra fakasztó történetekkel várja önöket
.

tizenket pokoli tortenet.JPGTizenkét pokoli történet

- Megismerhetik az elsüllyesztett falu történetét, a faluét, amelyre a diktátor ráengedett egy tavat. A házak a tó mélyére kerültek, a vízből csak a templomtornyok emelkednek ki.
- Eljuthatnak Európa utolsó lepratelepére, a csernobili szarkofág tövébe, a világ egyik legnagyobb, lakatlan városába.
- És a végén jön Tvrtko életének legfontosabb története, amely nem egy riport, nem egy film; a világ utolsó hadifoglyának hazatérése megváltoztatta a riporter egész életét.
A Tizenkét pokoli történet segítségével keresztül-kasul beutazhatják a Földet, Tatárföldtől Illocskáig, Csernobiltól Amerikáig.
Vujity Tvrtko torokszorító vagy éppen mosolyra fakasztó történetekkel várja önöket.

menekules a pokolbol.JPGMenekülés a pokolból

- Megismerhetik a szomáliai fiatal menekült lány, Németh Szamira fájdalmasan szép történetét. A lányét, akinek a véres polgárháborúban megölték magyar édesapját és több testvérét; akit szülőhazájában megaláztak és meggyaláztak, lelkét megsebezték, testét késsel vagdosták; és akit végül Tvrtko családja fogadott be.
- Megtudhatják, hogyan készült Veszprém kézilabdacsapata a sorsdöntő meccsére úgy, hogy néhány nappal korábban meggyilkolták az együttes egyik legjobb játékosát. Marian Cozma halála után Tvrtko kutatni kezdte a magyar sporttragédiákat, és a gyász, a fájdalom mindent legyőző erejét. Amit talált, egészen megdöbbentő: a veszteséget elszenvedő gyászoló csapatok minden alkalommal megnyerték következő mérkőzésüket.
- Belepillanthatnak az igazi földi pokolba: 2004. szeptember 1-jén csecsen terroristák túszul ejtettek egy egész iskolát Beszlánban. Tvrtko Csecsenföldre és Beszlánba utazott, hogy elmesélhesse minden idők legtragikusabb túszejtési akciójának megrázó történetét.
- Megismerhetik az asszony titkát, akit negyvenhat évig csak úgy hívtak: az "Ismeretlen B személy"; a pompázatos Emirátusokon keresztül eljuthatnak Afganisztánba, és ellátogathatnak egy lakatlan szigetre is. 
A Menekülés a pokolból segítségével keresztül-kasul beutazhatják a Földet, Fekete-Afrikától az Angyalok Városáig, Veszprémtől Csecsenföldig.
Vujity Tvrtko torokszorító vagy éppen mosolyra fakasztó történetekkel várja Önöket.

pokoljaras.JPGPokoljárás

- Eljuthatnak a Jégszigetre, az Északi-sark alá, ahol nekünk, magyaroknak különleges jogaink vannak, csak korábban nem tudtunk róluk. Tvrtkóval és csapatával tarthatnak a végeláthatatlan hómezőkre, ahol egy igazi jégbe fagyott szovjet várost is találtak.
- Ruandában alig száz nap leforgása alatt egymillió embert mészároltak le bozótvágó késekkel úgy, hogy erről a világ szinte tudomást sem vett. Tvrtko bejutott Középső-Afrika legfélelmetesebb helyeire, börtönökbe és vesztőhelyekre, ahol megtudhatják, mire vagyunk képesek mi, emberek.
- Olvashatnak a dunaszekcsői vállalkozóról, aki belopta magát az ország szívébe furfangos, merész, humoros ötleteivel. A tamagocsitemető megálmodója súlyos betegen még a halálból is tréfát akart tűzni. Sikerült neki.
- Megismerhetik az évszázad kézilabdázójának szívszorítóan felemelő történetét, a sportolóét, aki egy mérkőzésen olyan szerencsétlenül ütközött magyar védőjével, hogy azonnal kómába zuhant. 131 nap után tért magához, és újra meg kellett tanulnia enni, ülni, járni; újra kellett tanulnia élni. S akivel összeütközött, nos, ma ő a legjobb barátja.

A Pokoljárás segítségével keresztül-kasul beutazhatják a Földet, Afrikától Amerikáig, Tatabányától a Spitzbergákig.
Vujity Tvrtko torokszorító vagy éppen mosolyra fakasztó történetekkel várja önöket.

Rendeld meg kedvezménnyel itt: alexandra.hu 

Szólj hozzá

alexandra