2015. aug 25.

Iskolakezdés? Állati Zenés ABC!

írta: Szeretünk olvasni
Iskolakezdés? Állati Zenés ABC!

Napjainkban a legkisebb gyerekek sokszor a televízió előtt nőnek fel. Nem olvasnak nekik, hanem ilyen-olyan mesecsatornával foglalják le őket. Sokan mindezt azzal is indokolják, így fejlődik a vizualizációs készségük.

Nekik mutatunk most egy könyvet, ami kicsit több is annál. Egyszerre tanítja és szórakoztatja majd a legkisebbeket. Bíró Eszter, Állati Zenés ABC-jét ajánljuk.

allati1_670.jpg

Kicsoda Bíró Eszter?

Bíró Eszter sokoldalú előadóművész: színész és énekes, aki több zenei stílusban és különböző színpadokon is otthonosan mozog. Pályafutása 16 évesen a Miss Saigon főszerepével kezdődött. A későbbiekben Mozart! és a Az Operaház Fantomja című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplőjeként találkozhattunk vele., 2002-2008 között a Budapest Klezmer Band énekese. Nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával, a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával, a New York-i Off-Off Broadway-n való fellépései, illetve elnyerte a Rovinjban számos európai ország közreműködésével megrendezésre került Blue Pearl Youth Pop Festival első helyezését.

2006-ban jelent meg 1. szólólemeze Zenéim 2000-2006 címmel, amelyen elsősorban saját szerzeményeit adja elő, és duettet énekel Presser Gáborral. 2007 végén jelent meg első saját világzenei albuma, az Ezter. Harmadik önálló albuma a Mikor lesz az már?, amelyet a Bíró Eszter Quintet formációjával jegyez. Az Ezter lemez egyik száma felkerült a Hungry for Hungary 15 000 példányban megjelent válogatáslemezre a mai legjobb világzenei produkciók közé, illetve az album bekerült az egyik legnevesebb New York-i népdalgyűjtő intézmény gyűjteményébe. 2013-ban elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel.

Mit mond a szerző a könyvéről?

"Régóta szeretnék a legfiatalabbaknak énekelni. Azóta készülök erre, mióta sok kedves, még gyermekkoromban hallott dallamot énekelhetek két gyermekemnek. Érzékelem nap mint nap, hogy a szép dallamívek, kedves-humoros szövegek mennyire alakítják, formálják a fantáziájukat, humorérzéküket, értékrendjüket. Ők adták az ihletet, hogy színházi és filmes munkáim mellett az ABC betűit dalokon és illusztrációkon keresztül szinte észrevehetetlenül, játékosan sodorjam bele az óvodás és kisiskolás gyermekek világába.
A dalszövegek Hegyi György (Emil Rulez!) munkái, a zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina- és aranylemezes Födő Sándor "Fodo" szerezte, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek is egyik zeneszerzője, a könyvet Bakos Barbara illusztrálta. A gyönyörű rajzokkal körbevett versek és játékos kérdések mellett a képeskönyv egy 22 dalos CD-t is rejt. Kellemes barangolást kívánok a betűk és a hangok világában!"

Mit mondunk mi a könyvről? 

Végre egy olyan könyv, ami játékosan, szórakoztatóan tanítja a gyerekeket. Kreativitásra ösztönöz, inspiráló. Nem csak a betűk elsajátítására, hanem zeneiségre is tanít. Első osztályosoknak, de akár már óvódásoknak is bátran ajánljuk. Legyen a tanulás játékos, színes! 

Alexandra Kiadó, 2015

Szólj hozzá