2014. okt 23.

Mocsok - A Trainspotting szerzőjének újabb kultkönyve

írta: Szeretünk olvasni
Mocsok - A Trainspotting szerzőjének újabb kultkönyve

Sokaknak az Irvine Welsh név elsőre nem ismerős. De ha hozzátesszük, hogy Trainspotting, úgy már mindenki tudja miről is van szó. A 1993-ban megjelent, majd 1995-ben megfilmesített mű egy kultikus, örök kedvenc lett mind a könyv, mind a filmkedvelők körében. Az eltelt több mint tíz év alatt semmit nem vesztett népszerűségéből.

B1276854.JPG

2012 után most egy újabb remekművet vehetnek kezükbe az olvasók, méghozzá az 1998-ban íródott Mocsok című regényt.

A főszereplő Bruce Robertson, Edinburgh városának rendőr őrmestere, aki éppen év végi szex, drogtúrára készül Amszterdamba. De a felhőtelen örömet azonban rengeteg minden megzavarja. Felesége, lányával együtt elhagyja. Függősége is egyre nagyobb, nem csak munkahelyi, de további magánéleti megpróbáltatásokkal is szembe kell néznie.

Ahogy már megszokhattuk, a szerző ezúttal is belead apait, anyait. Mocskos, kegyetlen, durva és szókimondó. Egy zűrős életet követhetünk végig, maximális őszinteséggel. Ez a könyv méltó a címéhez. Sokan talán megdöbbenek rajta, holott ez az élet. Nem kell mindig kiszínezni, bizonyos esetekben ideje megmutatni a valós oldalát. Nem minden olyan tökéletes mint azt szeretnénk.

Itt még a főszereplőnek sem kell jónak lennie. Mi több, mondhatjuk azt is, hogy Mr. Robertson egy hatalmas seggfej. Perverz, függő, idióta.

A Mocsok című könyv egy mélyre ereszkedés, lezüllés története. Csak azoknak ajánljuk, akik bírják gyomorral. Hiszen ne feledjük, ott a 18+ karika is!

De nézzétek meg kedvcsinálónak a film előzetest:

A könyv a Trubadúr Kiadó gondozásában jelent meg. Kapható a könyvesboltokban vagy az internetes webáruházakban!

Szólj hozzá

szex drog pornó trubadúr kultkönyv