2014. okt 20.

Matthew Norman: Házas-társas

írta: Szeretünk olvasni
Matthew Norman: Házas-társas

Annak már elég nagy irodalma van, hogy micsoda gondolatok, érzések kavarognak egy válságban levő nő fejében, de arról, hogy mi is játszódik le az – általában amúgy sem túl bőbeszédű – pasik lelkében, elég keveset tudtunk. Eddig.

HazasTarsas-B1.jpg

Persze Tom nem is az a szófukar figura, pláne, hogy írónak készül. Örök szomorúsága, hogy az emberek többsége nem értékeli a humorát. Nos, joggal feltételezhetjük, hogy ez csak azért van, mert az ismerőseinek nincs valami jó humorérzéke - néhány frappáns mondatánál garantált, hogy az ember könnye is kicsordul a nevetéstől.

A történet – sanyarú gyermekkorú multimilliomos agglegények, vámpírok, és egyéb természetfeletti lények nélkül is – néhány oldal után berántja az embert. Azon kapjuk magunkat, hogy együtt tépelődünk Tommal, mit is kéne tennie, vagy, hogy egyáltalán jobb lesz-e a helyzet bármitől is… Természetesen nem egyszerű a megoldás, sőt, egyre csak bonyolódik minden… mostohaanyák jönnek és mennek, a hétköznapokba is begyűrűzik a válság és minden összeomlani látszik. Mégis talán az a legnagyobb kérdés, hogy az eddig tökéletesnek tűnő házassága is ilyen sorsra jut-e.

Matthew Norman egy hiánypótló művet alkotott, nagy adag őszinteséggel és iróniával, ami mindenkinek tartogat valamit.

Káldy Júlia ajánlója

Szólj hozzá

romantikus humoros férfias Erawan erawan kiadó