2011. júl 12.

Könyvajánló: Karen Marie Moning - A hajnalra várva

írta: Szeretünk olvasni
Könyvajánló: Karen Marie Moning - A hajnalra várva

Karen Marie Moning - A hajnalra várva (Tündérkrónikák 3.)

Az első kötet után azt mondtam, hogy Moning is a tinédzsereknek szóló, manapság divatos fantasy sorozatot tervez. Mára már, így a harmadik kötet elolvasása után azt mondom, hogy nem adnám 17 év alatt a „gyerek” kezébe. Félreértések elkerülése végett, ez egy fergeteges könyv, még fergetegesebb sztorival. Csupa váratlan esemény, csupa olyan élmény, amit más könyvekben nem találni meg.


A történetben végig követhetjük, ahogy Mac egyszerű, szőke, napkedvelő, divatbolond georgiai lányból a tündérek ellen harcoló amazonná változik. De van egy olyan érzésem, hogy még koránt sem értünk el oda, hogy a mi sidhe-látó pillangónk végigmenjen a teljes átalakuláson.

Mac az állandó eső ellenére úgy tűnik, hogy jól érzi magát Dublinban, miután szerinte megtalálta a számára legjobb munkát, vagyis a könyvesbolti eladók „tökéletes” életét. De valljuk meg őszintén. Melyik könyvesbolti eladó látja a tündéreket, és ami több, még harcol is ellenük? Ám ugyanúgy ott van a két „segítőtárs”, vagyis Barrons és V’line. De vajon tényleg segíteni akarnak Macnek vagy csak ki akarják használni a képességeit? Ismét fergeteges kalandokba keveredik a leányzó. Meglátogatja az apátságbeli sidhe-látó társait, és megismer egy nagyon jó fej srácot is a McKeltarok klánjából, akinek még biztosan nagyon fontos szerepe lesz a történetben. Mac egyre agyafúrtabb, ezt mi sem bizonyítja jobban, mikor simán ráveszi Barrons-t egy olyan dologra, amit valójában egyáltalán nem is akart megtenni. Jericho és a McKeltarok, illetve az apátságbeli sidhe-látók és Mac arra készülnek, hogy megerősítsék a két világ közti falat. Vajon sikerül nekik? Vagy esetleg hiba csúszik a számításba és elszabadul a pokol? Személy szerint kíváncsian várom a folytatást.


Moning írásaiban egyszerűen benne él az olvasó is. Úgy mutatja be a Sötét Zónákat, akár egy sima dublini utcát, amin sétálgat az ember. Néhol igen belemerül a részletekbe, néhol pedig éppen csak említést tesz a környezetről, de ez így jó, így fergeteges és így alkot egy kerek egészet.


Azoknak ajánlom a könyvet, akik vágynak a felnőttes izgalmakra, akik szeretik azon női karaktereket, akik nem félnek dacolni a náluk kétszer magasabb és szélesebb, ereje teljében lévő férfiakkal, akik nem szeretik, ha megmondják nekik mit csináljanak. Egy igazi borzongással teli történet, ami egy hatalmas kiszámíthatatlan csavarban végződik.

 

A könyvajánlót Erberling Judit küldte.

 

A könyv megvásárolható: Bookline

Szólj hozzá

libri könyvajánló bookline kelly kiadó